Benim yangın kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişir.

Bu sebeple çatı içinde rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Yangın gibi acil durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini deruneriye hapseder.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe iye olması nedeniyle yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya hak ve kolayca açılabilen gestaltya sahiptir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, henüz bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince belirli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Bu baplar taban olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır geçmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Kapısı seçerken uyanıklık edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını tespit kılmak ciğerin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına Yangın Çıkış Kapısı danışmak veya bina denetiminden mesul özel tesislardan görüş temizlemek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari örgüsına mutabık yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına mütenasip türler yeğleme edilebilir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne bapların cepheı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Yangın bapsı elbette hizmet yapılmalıdır? Yangın kapıları prezantabl hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının aksiyonlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak midein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının tamam bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin kip olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının kontrolör edilmesini derunerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve çalışmaaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this wiki page